GAP Belgesi, tarımsal üretimde çevreyi koruyan, insan ve hayvan sağlığını gözeten iyi tarım uygulamalarını belgeleyen bir sertifikadır.

Kişilerin son zamanlarda artmakta ve gelişmekte olan tarımsal faaliyetler ve gıda üretimi konusunda GAP belgesi ile daha kaliteli ve güvenilir adımlar atması gerekir. Bu nedenle gıda ve tarım alanında kişilerin üretim, dağıtım, tedarik ve satış gibi alanlarda daha iyi şekilde çalışmasına yardımcı olmak adına bu belgeye ihtiyaç duyulmaktadır. Tarım ürünlerinin üretimden kişilerin sofrasına gidene kadar en kaliteli şekilde kalmasının sağlamak için belge sağlanır.
Belgenin içeriği ve de belirlenmekte olan standartlar sayesinde insanların sorunsuz ve doğru şekilde sonuç alması adına standartlar eşliğine yardımcı olunmaktadır. Ürünlerin iyi şekilde üretilmesi, satışının doğru şekilde yapılması ve insanların da buna tedarik anlamında doğru şekilde erişiminin olması için belge kişileri yönlendirir.
Uluslararası bir standart olmasından kaynaklı kişiler için Pazar ve rekabet anlamında da son derece avantajları olan bir belge türüdür. İyi tarım uygulamaları ile kişilerin en iyi şekilde üretim, dağıtım ve satış sunması söz konusudur. Üretimin güvenliği ve sağlığı için kişilere en doğru adımlar sunulur. Kaliteli şekilde sistemlerin benimsenmesi ve sorunsuz işleyiş için en gerekli olan belge türüdür.
Aşan Danışmanlık olarak üreticinin her zaman yanında olduk, Türkiye’de bu belgeye sahip olmak isteyen tüm işletmelerin bize ulaşarak bilgi, teklif alması mümkündür.
Üretim yapan şirketlerin buna bağlı olması insanların sağlıklı ve güvenilir şekilde beslenmesine yardımcı olmakta olduğundan kişileri korumak ve de doğru şekilde beslenmek için bu belge temine edilmelidir. Bundan dolayı pek şok avantajı bulunan bir belgedir. Firmamız tarafından temin edilebilen bu belge için kişiler bizlerle iletişime geçerek başvuruda bulunabilir.
Talep edilen bu belge için en doğru ve hassas şekilde işlemler yapılıp aşamalar gerçekleştirilmektedir. Aksi takdirde hem üretimin en iyi şekilde olması hem de uluslararası anlamda da istenen rekabet gücünün olması söz konusu değildir.
GAP Belgesi Neden Önemli?
Üretim, dağıtım ve de satış için son derece gerekli olan bu belge en iyi ihtimalle kişilerin gıdalarının zehir, mikrop ve de olumsuz durumlardan korunmasına etki eder. Ürünlerin uygun olan şartlarda yetiştirilmesi ve sağlık anlamında da sorun yaşanmaması adına son derece önemlidir. Ürünlerin raf ömrünün uzatılması uzun ömürlü şekilde gıdaların tüketilmesi ve de bunların da sağlıksız koşullarının ortadan kaldırılması adına oldukça önemli bir belgedir.
Yalnızca tüketiciler için değil üreticiler için de pek çok faydası bulunmakta olan bu belge kişilerin şirketinin itibarının artmasına ve de müşteriler açısından güvenilir bir yerde durmalarına yardımcı olmaktadır. Üreticilerin üretim aşamasında daha verimli ve kaliteli şekilde hareket etmesine, hızlı, kontrollü ve de sağlıklı olunmasına da yardımcı olan bir belgedir.
Tarım ürünlerini satın almakta olan bazı müşteriler için detaylar ve de her durum önem arz etmekte olduğundan bu belge ile tüm standartlar ve de kaliteli bir üretim şekli benimsenmektedir.
Bu önemli belge için Aşan Danışmanlık’tan eğitim, danışmanlık hizmeti alabilmek mümkün. Hemen incelediğiniz web sitesinde yer alan telefon numarası veya INSTAGRAM platformu üzerinden müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.
İyi tarım uygulamaları , kaliteli üretimi, çevreyi, iş güvenliğini ve üretim sonrasındaki lojistik süreçlerde hijyenik koşulları esas aldığından şu standartlar ile de iç içedir:
• ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi
• ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
• OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi
• Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP: Hazard Analysis Critical Control Point)
İyi Tarım Uygulamaları Neden Önemlidir?
Bu sistem ile beraber, tarımsal ürünler daha sağlıklı çevre ve iklim koşullarında yetiştirilebilmektedir. İyi tarım uygulamaları çerçevesinde üretim yapan çiftçilerin ürünlerinde zararlı bir hiçbir mikrop, zehir vs bulunmamaktadır. Bu da insanların daha sağlıklı ürünler tüketmesini sağlamakta ve gıda ürünlerinden herhangi bir hastalık bulaşmasını engellemektedir.
Bu uygulamalar, sadece tarım alanlarını değil, sonraki süreçlerde gerçekleştirilen operasyonları da kapsamaktadır. Bu sayede, hasat sonrası ürünlerin işlenmesi, uygun şartlar altında (sıcaklık, nem vs) muhafaza edilmesi, taşınması ve depolanması gibi adımlarda da yine iyi tarım uygulamaları ‘nın gerektirdiği kalite standartlarını görmekteyiz. Böylelikle, ürünlerin raf ömrü uzamakta ve bozulma riski azalmaktadır.
İyi tarım uygulamaları , sadece tüketiciler değil, üreticiler için de birçok fayda sağlamaktadır. Bu uygulamaları, hayata geçiren çiftçilerin üretim süreçlerini daha verimli ve güvenli hale getirebilmesi mümkündür. Bunun yanında, iyi tarım uygulamaları ‘nın izlenebilirlik ve kayıt altına alma gereklilikleri ile üreticiler, daha kontrollü, hızlı ve kolay bir üretim yapabilmektedir.
Tarım ürünleri satın alan bazı müşteriler, bazı durumlarda bu ürünleri üreten kişi ya da kurumların üretim tesislerini ve süreçlerini yakından görmek isteyebilmektedir. Bu bağlamda, bu uygulamalar doğrultusunda üretim yapıldığında, süpermarket, distribütör, bayi vb gibi müşteri veya aracı kurumların denetimlerine hazırlıklı olunmaktadır.
İyi Tarım Uygulamaları Eğitimleri
Üretimden, son kullanıcılara ürün satan kurumlara kadar, gıda tedariki sürecinin herhangi bir adımında yer alan işletmeler, kamu ve özel sektör kuruluşlarının bu konuda gerekli eğitimleri alması gerekmektedir. Temel düzeyden başlayarak çok daha ileri seviyelere kadar organize edilebilen bu eğitimlere katılan kişiler, hem iyi tarım uygulamaları ‘nın adımları, hem de belgelendirme, danışmanlık, yasal mevzuatlar vb gibi konularda detaylı bilgi sahibi olabilmektedir.
Bu eğitimlere bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üreticilerinin, kalite yönetim sistemleri sorumlularının; mühendislerin, veterinerlerin, halk sağlığı uzmanlarının vs katılması tavsiye edilmektedir.
İyi Tarım Uygulamaları Danışmanlığı ve Belgelendirme
Bu uygulamaların kapsamı alanı çok geniş olduğundan, bu konuda ürün veya hizmet sunana işletmelerin faaliyetlerini ve özellikle de belgelendirme süreçlerini bir danışmanlık firması ile yürütmesi tavsiye edilmektedir. Bu noktada, danışmanlık hizmeti veren kuruluş, belge almayı planlayan işletmeye şu noktalarda destek olmaktadır.
• Mevcut tarım uygulamaları süreçlerinin analiz edilmesi
• İşletme bünyesinde gerçekleştirilen süreçler ile ilgili raporlamaların yapılması
• İşletmeye gerekli konularda eğitimler verilmesi
• İç tetkikler ve resmi denetimlere karşı işletmenin hazır hale getirilmesi
• Belgelendirme için resmi başvurunın yapılması ve başvuru süreci takibi
• Yapılan denetimlerden sonra tespit edilen eksikliklerin giderilmesi
• Belgelendirme sürecinden sonra da İTU kapsamında oluşturulmuş sistemin devamlılığının sağlanması
İşletmeler, sadece İTU belgelendirme sürecinde değil, belgeyi aldıktan sonra da gerekli adımların doğru uygulanması ve mevcut sorunlara hızlı çözümler bulunması konusunda da danışmanlık alabilmektedir. Danışmanlık firmalar, bazı firmalar için sıfırdan belge alınması için hizmet verirken bazı durumlarda da bu sistemi çalışır hale getirmek, revize etmek ve devamlı kılmak için de çalışmaktadırlar.
GAP Belgesi Nasıl Alınır?
Mevcut olan tarım ürünlerinin ve üretim şekillerinin en iyi şekilde analiz edilmesi bunların test edilmesi ve kontrollerinin profesyonel şekilde yapılmasını sağlamak adına firmamız kişilere yardımcı olur. Bu durumda firmamız ile iletişime geçmekte olan herkesin bu belgeyi alması kolaylaşmaktadır. Hem başvuru yapıp hem de bu belgenin talebinde bulunulması ile kişilerin belge temini gerçekleşmektedir.
Belge temini için tüm süreçler ve de kontroller, aşamalar, değerlendirme süreçleri ve sonuçlar dikkate alınmakta olduğundan insanların firmamızdan hizmet alması yeterli olur. Yapılan denetimlerden sonra her şeyin tam olması halinde şirketlerin belgeyi alması sağlanmaktadır. GAP belgesi almak ve temin etmek için kişiler en iyi şekilde firmamızdan yardım ve hizmet alabilir.
Çok daha fazla bilgi için canlı destek hattı aracılığı ile Aşan Danışmanlık müşteri temsilcilerinden anında bilgi alabilirsiniz.
- Barkod
- SEÇ-G Belgesi
- Yerli Malı Belgesi
- Yeşil Yıldız Belgesi Nedir?
- Cekal Belgesi
- GAP Belgesi (İyi Tarım Uygulamaları)
- GMP Belgesi (İyi Üretim Uygulamaları)
- GPP Belgesi (İyi Eczane Uygulamaları)
- GVP Belgesi (İyi Veteriner Uygulamaları)
- Oteller İçin Yeşil Yıldız Belgesi
- Otel Hijyen ve Sanitasyon Denetimleri
- TSE Çift Yıldız Uygunluk Belgesi
- FP 15500 Mobilya Üretim Kalite Yönetim Sistemi
Sabit Hat : 0212 438 04 76
Whatsapp : 0545 341 43 49
info@asandanismanlik.com
Bu zamana kadar çalıştığımız mutlu müşterilerimiz
0
+
Mutlu Müşteri
ISO belgesi, ce belgesi gibi birçok alanda belgelendirme
0
+
İşletme Belgesi
Kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışıyla, ‘Sizin işiniz bizim işimizdir.’ düşüncesiyle müşterilerimize her daim destek olarak kusursuz hizmet sunmaktayız.