
21+ Yıllık Deneyim
Söz konusu gıda olduğunda güvenilirlik açısından belgelendirme son derece önemlidir ve bu işlemler yetkilendirilmiş kuruluşlar aracılığıyla gerçekleştirilmelidir. Gıda sertifikası, gıda içeriğine sahip tüm işletmeler için hem yasalara uyum hem de müşteri sağlığı ve memnuniyeti açısından gerekli bir belgedir.
Aşan Danışmanlık olarak, ülkemizde gıda üreticileri ve gıda sektörüne hizmet veren tüm firmalara ihtiyaç duydukları uluslararası belgeleri almaları için destek sağlamaktayız. Bu süreçte gerekli adımları atmalarına yardımcı olarak, işlerini geliştirmelerine katkıda bulunuyoruz.
Belgelendirme işlemi yapan yetkili kurumlar, işletmeleri denetimlerden geçirerek belgeyi almaya hak kazanıp kazanmadıklarını değerlendirir. Eksiklikler tespit edilirse, bu durum raporlanarak işletme yönetimine sunulur ve iyileştirme yapılması sağlanır. Aşan Danışmanlık olarak, alanında uzman ekibimizle işletmenizde gerekli kontrolleri gerçekleştiriyor ve detaylı bir denetim raporu sunarak güvenilir bir gıda hizmeti sunmanıza yardımcı oluyoruz.

2003'ten Beri
Aşan Danışmanlık.


Vegan Belgesi
Ürünün hayvansal içerik içermediğini ve bitkisel kaynaklı olduğunu gösterir.
Hemen İncele
Helal Gıda Sertifikası
Ürünün İslami kurallara uygun şekilde üretildiğini belgelendirir.
Hemen İncele

İTU Belgesi
Ürünün izlenebilir ve güvenilir tarım uygulamalarıyla üretildiğini kanıtlar.
Hemen İncele







Sebze & Meyve Belgeleri
Sebze ve meyve üretiminin kalite standartlarına uygunluğunu gösterir
Hemen İncele
GGYS Belgelendirme
Güvenilir gıda yönetim sisteminin standartlara uygun olduğunu kanıtlar.
Hemen İncele
Gıda Güvenliği Belgeleri
Gıda kalitesinin uluslararası standartlara uyduğunu belgeleyen sertifikadır.
Hemen İncele
ISO TC 234
Balıkçılık belgesi
Balıkçılık sektöründe sürdürülebilirlik ve kaliteyi belgeleyen standarttır.
Hemen İncele
USDA (ABD Tarım Bakanlığı) Belgesi
ABD Tarım Bakanlığı’nın gıda güvenliği standartlarına uygunluğu gösterir.
Hemen İncele
ISO EN 15593
Gıda Paketlemesi
Gıda ambalajlama süreçlerinin hijyen standartlarına uygun olduğunu kanıtlar.
Hemen İncele






Bitki Koruma Belgelendirme
Tarımsal ürünlerin zararlılara karşı güvenli üretildiğini gösterir.
Hemen İncele
Belgeler hakkında fiyat öğrenmek için teklif alın
Teklif AlDetaylı bilgi almak için çağrı merkezine talep oluşturun
Arama Talebi
Gıda sertifikası kısaca gıda ürünlerinde önceden belirlenmiş hijyen ve saklama standartlarına uygunluğu gösteren bir belgedir. Gıda raflarına gelen yiyeceklerin belli yönetmelik çerçevesinde kontrolünün sağlandığına dair bir ispat niteliği taşımaktadır. Bu sebeple küçük ya da büyük fark etmeksizin içeriğinde gıda satış ya da tüketimine dair faaliyet gösteren tüm işletmeler bu sertifikaya sahip olmalıdır. Bu sertifikaya ise yetkilendirilmiş bağımsız denetim kurumları yapmaktadır. Gerekli denetimler ve beraberindeki iyileştirmeler neticesinde kurum belgeyi almaya hak kazanmaktadır.
Aşan Danışmanlık sizlerin hizmetindedir. Web sitemizde yer alan numaralarımızdan uzman görüşü alabilir ve en uygun fiyatlardan hizmet alabilirsiniz.
Gıda Sertifikası Nedir?
Gıda ürünlerinin, belirli standartlar doğrultusunda amaçlanan kullanıma uygunluğu için verilen sertifikalardır. Gıdaların raflarımıza gelene kadar belli yönetmelikler içerisinde kontrolünü sağlayan belgeler bütünüdür.
Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir?
“Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” adıyla bilinen ilk uluslararası standarttır. Gıda güvenlik yönetimi gerekliliklerini tanımlayan, gıdaya dair yapılan incelemelerin analizine imkan veren ve risklerin yönetimini sağlayan uluslararası yönetim sistemidir.
Gıda Sektöründeki Belgelendirme hizmetleri hakkında müşterilerimizden en sık aldığımız sorular.
Farklı sorularınız var ise detaylı bilgilendirme için çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz.

Belgelendirme, gıda güvenliğini garanti altına alarak tüketici sağlığını korur. Aynı zamanda işletmenin ulusal ve uluslararası yasal gerekliliklere uygun olduğunu gösterir, müşteri güvenini artırır ve pazarda rekabet avantajı sağlar
Belgelendirme için gereken evraklar;
-Vergi levhası,
-Faaliyet Belgesi,
-Ürün bilgileridir.
Gıda sektöründe faaliyet gösteren işletmeler için en önemli belgeler arasında ISO 22000, HACCP, BRC, IFS, FSSC 22000, Helal Belgesi ve Organik Tarım Sertifikası yer almaktadır. Bu belgeler, gıda güvenliği ve hijyen standartlarını sağladığınızı kanıtlar ve yasal uyumluluk ile müşteri güveni açısından büyük önem taşır.
ISO 22000, gıda güvenliğini sağlamak için uluslararası standartlara göre oluşturulmuş bir yönetim sistemidir. Üretimden tüketime kadar hijyen ve kaliteyi kontrol altına alarak, işletmelerin güvenilirliğini ve pazar değerini artırır.
HACCP, gıda üretim süreçlerindeki sağlık risklerini belirleyen ve önleyici kontrol mekanizmaları oluşturan bir sistemdir. Özellikle gıda üretimi yapan işletmeler için zorunlu bir güvenlik standardıdır
Helal Belgesi, ürünlerin İslami kurallara uygun olarak üretildiğini gösterir. Müslüman tüketicilere yönelik pazarlarda satış yapabilmek için önemli bir belgedir ve gıda üreticilerinin küresel pazarda daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlar

İhtiyaç Analizi
Doğru yol haritası belirleme

Uygulama
Gerekliliklere uygun altyapıyı oluşturma

Ön Denetim
Belgeye hazır hale getiriyoruz

Belgelendirme
Belgenizi alın ve sürdürülebilirliği sağlayın

Belgeler hakkında fiyat öğrenmek için teklif alın
Teklif AlDetaylı bilgi almak için çağrı merkezine talep oluşturun
Arama Talebi
Gıda sektöründe üretim yapan üreticilerin ürünlerini yurtiçi ve yurt dışı pazarında, güvenli şekilde sunabilmeleri için bu belgeleri firma bünyesinde bulundurmaları gerekmektedir. Gıda Sertifikası bulunan firmaların asıl amacı, ürünlerin üretimden raflarımıza yerleşene kadar oluşabilecek sorunları kontrol etmek ve güvenliğini sağlamaktır. Tüketiciler kullandığı ürünün Nerede? Nasıl? Sağlıklı mı? Güvenli mi? Hijyenik mi? Sorularının cevaplarını almak isterler, bu yüzden bu belgeleri almak üretici için pazarlama konusunda büyük fayda sağlamaktadır.
Gıda Sektöründe En Çok Kullanılan Belgeler Nelerdir?
Gıda ürünlerinin kullanabilirliğini, insan sağlığı açısından hijyeni gibi üreticinin ürünlerini inceleyen gerekli belgeler;
- Helal Gıda Belgesi
- ISO 22000 gıda güvenliği
- HACCP Belgesi
- GHP-İyi Hijyen Uygulamaları
- GLOBAL GAP-İyi Tarım Uygulamaları
Başvuru Evrakları
Üreticiler gıda ürünleri için belgeleri almaya karar verdiklerinde belgelendirme firmasına vermesi gereken belgeler,
- vergi levhası,
- ürün bilgisi,
- faaliyet belgesidir.
Gıda Sertifikası Çeşitleri Nelerdir?
Gıda sertifikası pek çok farklı daldan oluşur. Hangi gıda sertifikası için başvurulması gerektiği de bilinmelidir. İnsan sağlığı ve ürünlerin hijyenini inceleyen belgeleri şu şekilde sıralamak mümkündür: Helal Gıda Belgesi, GLOBAL GAP-İyi Tarım Uygulamaları, GHP-İyi Hijyen Uygulamaları, BRC Belgesi, HACCP Belgesi, FSSC 22000 Belgesi, ISO 22000 gıda güvenliği, IFS Belgesi. Bu belgelerin hepsi gıda sertifikası olarak geçmektedir ve gıda ile uğraşan işletmelerin bu sertifika ya da sertifikaları temin etmesi beklenir.
Aşan Belgelendirme Hizmetleri olarak üretim yapan tüm üreticilerin yanındayız. Helal Gıda Belgesi, IFS, ISO 22000, HACCP, BRC, GHP, İyi Tarım Uygulamaları gibi gıda belgelerini de firmamız bünyesinden temin edebilir ve prestijinizi arttırabilirsiniz. Gıda Belgelendirme hakkında uzman kadromuz ile sizlere 7/24 telefon desteği sağlamaktayız. İlgili numaralardan bizlere ulaşabilirsiniz.
Bu yönetim sistemi ilk uluslararası standart olarak geçmektedir. Yani önceden belirlenmiş gıda güvenlik yönetimi gerekliliklerini tanımlamakla beraber analiz ve risk yönetimini olanaklı kılan uluslararası bir yönetim sistemidir. Bu uyumluluğu sağladığını gösteren belge için danışmanlık firmalarına başvurmak gerekir. Bu sertifika hem yurt içi hem de yurtdışı pazarında geçerli bir belge olup pazarlama faaliyetlerini güvenli bir şekilde yapılabilmesi adına önemlidir.
Gıda sertifikasındaki esas amaç üretimden raflara kadar giden süreçte kontrol mekanizmasının olduğunun belgelenmesidir. Yani ürün nerede yapıldı, nasıl bir ortamda üretildi, sağlıklı mı, güvenilir mi, hijyen koşulları nasıl gibi soruların cevaplarını doğru bir şekilde verebilmek adına gıda sertifikası edinmek gerekir.
Bu gıda sertifikalarından birini ya da birkaçını almak için yetkilendirilmiş danışmanlık firmalarından destek alınmalıdır. Bu noktada firmamız sizlere gıda sertifikasyonu konusunda hizmet vermektedir. Her biri alanında uzman denetim personelimiz gerekli denetimleri sağlayarak ve varsa eksikleri raporlayarak eksiklerin giderilmesini ve dolayısıyla sertifikanın alınmasına yardımcı olmaktadır.
Yukarıda saydığımız tüm gıda sertifikalarını danışmanlık firmamız gerekli denetimler sonunda sizlere temiz etmektedir. Danışmanlık firmamıza belge başvurusunda bulunmak isteyen işletmeler vergi levhası, ürün bilgisi ve faaliyet bilgisi ile bizzat başvuruda bulunabilirler. Danışmanlık firmamız belgelerinizi doğruladıktan sonra gerekli denetim işlemlerine vakit kaybetmeden başlayacaktır.
Eğer siz de gıda sektörü belgelendirme hizmetinden faydalanarak işletmenizin güvenirliğini resmi olarak ortaya koymak isterseniz firmamız ile haftanın 7 günü irtibata geçebilirsiniz. Gıda belgelendirmesi hakkında aklınıza takılan tüm sorularda firmamızı arayabilir, danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz. Bizlere hafta içi her gün irtibat numaralarımızdan arayarak ulaşabilirsiniz.
Belgelendirme faaliyetlerinde etkili firma Aşan Danışmanlık’ın müşteri temsilcilerine hemen ulaşın.
Bu zamana kadar çalıştığımız mutlu müşterilerimiz
0
+
Mutlu Müşteri
ISO belgesi, ce belgesi gibi birçok alanda belgelendirme
0
+
Adet Belgelendirme
Kaliteli ve güvenilir hizmet anlayışıyla, ‘Sizin işiniz bizim işimizdir.’ düşüncesiyle müşterilerimize her daim destek olarak kusursuz hizmet sunmaktayız.