
İşletmeler İçin Kurumsal Sürdürülebilirlik konusunu ele aldığımız bu içeriğimizde sizlere çok önemli konuları aktaracak ve sürdürülebilirlik konusunda karşınıza çıkabilecek temel kavramlardan bahsedeceğiz.
Dünya olarak içerisinde yer aldığımız son döneme baktığımızda firmaların yalnızca malları ve hizmetlerinin üretimleri için veya satışları için finansal gelir elde etmek istemeleri veya başarılı olmak istemelerinin yeterli olmadığını görmekteyiz. Teknolojinin gelişmesi ile globalleşen dünyamızda işletmelerin çevreye verdikleri önem, insanlığa verdikleri önem de dikkate alınmakta ve firmaların iyi birer kurumsal yönetim uygulamalarına sahip olmaları istenmektedir. Bu durum ile bağlantılı olarak sürdürülebilirlik hususu firmaların her zaman gündeminde olmaktadır. İşletmeler için “kurumsal sürdürülebilirlik” konuları son dönemlerde daha önemli bir seviyeye ulaşmış ve yalnızca müşteriler değil aynı zamanda sivil toplum kuruluşları & iş paydaşları & devletler & akademisyenlerinde her zaman gündeminde olmaya başlamıştır. Dünya´nın tamamını etkisi altına almaya devam eden küresel ısınma ve kaynaklarımızın hızlı bir şekilde tükenmesi kapsamında sürdürülebilirliğe verilen önem artmaktadır.
İşte bu ve benzeri nedenlerden dolayı sadece firmaların kalkınması için değil aynı zamanda ülkelerin sosyal ve çevresel sonuçları ile alakalı olarakda uzun vadeli sürdürülebilirlik yaklaşımlarını dikkate alması gerekir. Sürdürülebilirliğe kısa vadeli bakmak yanlış olacaktır. Kısa vadede bunu ele alanların karlılık oranlı yaklaştığı ancak uzun vadeli dikkate alanların ise çevre & insan ve topluluk boyutlarını da düşündüğünü bilmekteyiz.
Günümüzde Global çapta tanınan şirketler ve globale açılmak isteyen şirketler için değerleme kriterlerinin ilk sıralarında çevresel performansı, sosyal performansı gelmektedir. Her türlü fırsatı ve riskleri bilen işletmeler ve sürdürülebilirliği benimseyen firmalar daha hızlı büyüyebilmekte ve yatırımcıları daha hızlı bulabilmektedir.
KURUMSAL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
Firmaların uzun vadede markalarına ve hizmetlerine değer katabilmesi amacı ile çevresel faktörlere, ekonomik faktörlere ve sosyal faktörlere dikkat etmesi kapsamında kurumsal sürdürülebilirlik ile alakalı olan hususların dikkate alınması ve riskleri etkili bir şekilde yönetebilmesi ile kurumsal sürdürülebilirlik ortaya çıkacaktır. İşletmelerin en doğru sürdürülebilirlik politikasına sahip olabilmesi ve iyi bir strateji belirleyebilmesi için Aşan Danışmanlık Türkiye´nin tüm şehirlerinde profesyonel kadrosu ile hizmetlerini sürdürmektedir.
Globalleşen Dünya´da ve teknolojiyi aktif olarak kullanan işletmelerde son dönemlerde sizlerinde fark ettiği üzere sadece firmalar ürünlerini veya hizmetlerini tanıtmıyor. Bunların yanı sıra çevreye verdikleri önemi, insanlara verdikleri değeri ve küresel ısınmaya karşın sürdürülebilirlik kapsamlarını da çok fazla bahsetmektedirler. Bugün ülkemizde bile bir çok marka TV reklamlarını verdiğinde sürdürülebilirlik konusuna değinmektedir. Hatta geri dönüşüme verilen önem ve ürünlerin nekadarının geri dönüştürülebilir maddeden edinildiği detaylarını bile bir çok üründe, bir çok markada görmeye başladık. Bunu kamuoyu ile paylaşan firmaların tamamı kurumsal sorumluluk alanında raporlamalarını edinmekte ve sürdürülebilirlik alanında gerçek adımlar atmaktadır. Kurumsal yönetim kapsamında temel ilkelerin en başında şeffaflık & hesap verilebilirlik ve adil olmak gelmektedir. Üretimleri için fabrikaların daha az doğa kirleten teknolojiler tercih etmesi ve son kullanıcılara ürünleri daha sağlıklı ulaştırması için Aşan Danışmanlık olarak hizmetlerimizi sunmaktayız.
Çalışanların daha iyi koşullarda hizmet vermesi, üretimler ve işletme süreçlerinin enerji tasarruflarına gitmesi ve enerji verimliliklerini arttırması için en iyi uzmanlar ile hizmetlerimizi sunabilmekteyiz. Bu alanda merak ettiğiniz tüm bilgiler ve aklınızdaki sorular için uzmanlarımızla bizzat görüşmeyi sitemizde bulunan canlı destek hattı üzerinden yapabilirsiniz.
KURUMSAL YÖNETİM NEDİR?
Firmaların yönetim kurulları, yöneticileri, pay sahipleri ve firma ile alakalı olan diğer tüm kesimlerin bir bütününü düşünün… İşte tüm bu detayları ele alan ilişkilere “Kurumsal Yönetim” adı verilmektedir. Buradaki en önemli ilkeler hesap verilebilirlik, adillik, şeffaflıktır. Türkiye´de bu alandaki tüm esaslar ve detayları Sermaya Piyasası Kanunu ” Kurumsal Yönetim İlkeleri Tebliği” ile düzenlenmektedir. Kurumsal yönetim ile alakalı danışmanlık hizmetlerimiz ve firmanızın ihtiyacı olan tüm belgelendirme süreçlerinin takibini yapabilmekteyiz.
KARBON AYAK İZİ NEDİR?
CO2 (karbndioksit) birim cinsi ile ölçülen & üretilen sera gazlarındaki miktarın yaşamsal faaliyetlerde bulunan insanların çevreye vermiş oldukları zararın ölçülmesi karbon ayak izi ile mümkündür. Karbon ayak izleri dolaylı ya da doğrudan ayak izleri olmak üzere 2 farklı türdedir. Bunların arasında doğrudan ayak izinde evsel enerji tüketimleri ve arabalar, uçaklar, trenler gibi motorlu taşıtların dahil oldukları fosil yakıtların kullanımı ile ortaya çıkan yanma ile CO2 emisyonlarını, dolaylı olan ayak izleri ise insanların kullanmış oldukları ürünler ile alakalıdır. Bu ürünlerin tüm yaşam döngüsü yani hammadde temininden son tüketime kadar olan aşamaları ile alakalı olarak CO2 emisyonlarının ölçümü ile meydana gelmektedir.
Karbon ayak izi hesaplama ile alakalı bilgi edinmek ve Aşan Danışmanlık´tan hizmet almak için iletişim numaralarını arayabilirsiniz.
İşletmeler İçin Kurumsal Sürdürülebilirlik Rehberi konusunu ele aldığımız bu içeriğimizi okumanızın ardından aklınıza takılan sorular olabilir. Tüm bu soruların yanıtlanması için hiç çekinmeden bize site üzerindeki CANLI DESTEK HATTIMIZ aracılığı ile ulaşabilirsiniz.
Bir sonraki içeriğimizde sizlere “Sürdürülebilirliğin şirketlere sağladığı katkılar” konusunu aktaracağız. Sizlerde kurumsal sürdürülebilirlik ile alakalı bir rehber hizmeti almak & bir danışman ile çalışmak için Aşan Danışmanlığı arayabilirsiniz.